1320942.jpg

"Matkalaulu.

Syvyydestä minä huudan sinua Herra. Herra, kuule minun ääneni. Tarkatkoot sinun korvasi minun rukousteni ääntä. Jos sinä, Herra, pidät mielessäsi synnit, Herra, kuka silloin kestää? Mutta sinun tykönäsi on anteksiantamus, että sinua peljättäisiin.

Minä odotan Herraa, minun sieluni odottaa, ja minä panen toivoni hänen sanaansa. Minun sieluni odottaa Herraa hartaammin kuin vartijat aamua, kuin vartijat aamua. Pane toivosi Herraan, Israel. Sillä Herran tykönä on armo, runsas lunastus hänen tykönänsä. Ja hän lunastaa Israelin kaikista sen synneistä."

- Psalmi 130

 

En tunne sinua, Helena, mutta Jumala tuntee. Hän on kyllä kuullut rukouksesi! Hän kuulee ja kuuntelee! Oletko varma, ettei hän ole sinulle vastannut? Näkymättömän maailman asioiden näkemiseen ja kuulemiseen tarvitaan tarkkaavaisuutta - mutta sinun tarkkaavaisuutesi lienee keskittynyt muihin asioihin viime aikoina...?

Olet oikeassa, miehesi ei ole paha. Mutta Paha valtaa hänet ajoittain! Ja joka kerta se jättää itselleen portin auki, saapuakseen uudestaan - milloin tahansa. Olet oikeassa siinäkin, että miehesi tarvitsee apua. Mutta Helena, ihmiset eivät voi häntä auttaa. Se voima mikä häneen pahoina päivinä menee, se ei ole ihmisestä syntyisin. Sinä olet sen nähnyt ja kuullut; olet katsonut Pahaa silmästä silmään, ja TIEDÄT ettet sillä hetkellä katsonut omaa miestäsi, etkö vain? Olet nähnyt oman kuolemasi hänen silmissään, etkö vain? Ihminen ei toista ihmistä katso sillä tavalla, Helena. Pahuus katsoo. Siksi kukaan meistä ihmisistä ei todellisuudessa voi miestäsi auttaa; meillä ei yksinkertaisesti ole aseita taistella sitä vastaan! "Työkalut" puuttuvat...

Älä silti pelkää! Sinulla ja miehelläsi on suurin, huikein, voimakkain mahdollinen tuki ja turva takananne. Teillä on puolustaja, jonka veroista ei kertakaikkiaan OLE toista; ei tässä maailmassa, eikä edes taivaassa. Ja Hän on täydellisesti varustettu taistelemaan juuri tuota ihmisen kykyjen ja käsityskyvyn yläpuolella olevaa Pahuutta vastaan! Hän on teidän puolellanne, ja taistelee kanssanne.

Tiedät kai kuka on suunnitellut tämän maailman, ja kaiken sen mitä siitä löytyy? Kuka saa veren kiertämään ja hengen kulkemaan niissä luontokappaleissa, joita sinä kotonasikin hoivaat (eläimissä ja ihmisissä)? Sama hemmo tietää tasan tarkkaan, miten hänen luomuksensa saadaan parhaiten toimimaan; millä tavalla heidän elämänsä saadaan tasapainoon - ja pidetään tasapainossa!

Kysymys: Mitä minun siis pitää tehdä, jotta Jumala tämän tasapainon suostuisi minulle "antamaan?" Vastaus: Lukea Hänen kirjoittamansa ohjekirja; "Ihmisen käyttöopas." Sama kirja tunnetaan joissakin maissa nimellä raamattu...

Onko sinulla raamattua, Helena? Jos ei: hanki se! Kävele minkä tahansa seurakunnan ovesta sisälle ja sano: "minä haluaisin lukea raamattua, saako täältä sellaisen?" Jos kieltäytyvät sellaista sinulle ILMAISEKSI antamasta, kävele pois: paikka ei todellisuudessa toteuta Jumalan tahtoa. Äläkä enää tulevaisuudessakaan turhaan palaa sinne, se ei ole sinua varten. Raamattu on se sinun vastauksesi, Helena!

Kaipasit vastausta rukouksiisi: tämä minun blogini postaus on nyt yksi sellainen! Hän johdatti minut kirjoittautumaan koneelleni juuri silloin kun sinun blogisi viimeisen postauksen otsikko näkyi Vuodatuksen luettelossa. Jumala on kyllä yrittänyt kertoa sinulle tahdostaan aikaisemminkin, mutta vissiin teidän välillänne on ollut sen verran "häiriötä kansainvälisessä ääniyhteydessä", että Hän nyt päätti muuttaa sen vastauksensa näin kirjalliseen muotoon... =)

Olet tehnyt ihan oikein! Olet kääntynyt Jumalan puoleen apua saadaksesi! Kuuntele ja katsele nyt tarkkaan havaitaksesi hänen vastauksiaan. Ja kun kaipaat apua sen raamatun lukemisessa, niin saat milloin tahansa kääntyä minun puoleeni (yritän sitten parhaan kykyni mukaan auttaa; en suinkaan kertomalla mitä itse uskon, vaan etsimällä RAAMATUSTA sellaiset kohdat, jotka mahdollisimman suorasanaisesti antavat sinulle vastauksen kulloiseenkin kysymykseesi/ongelmaasi), tai halutessasi: käänny jonkin seurakunnan puoleen.

Itse olen viime syksynä alkanut tarkemmin keskittyä siihen, miten Jehovan todistajat tämän maailman näkyvät ja näkymättömät aspektit käsittävät - ja tällä hetkellä tilanne on se, että voin kyllä lämpimästi suositella heidän puoleensa kääntymistä silloin kun ihminen haluaa oppia lisää raamatusta! Heillä kun tuollainen "aikuisten rippikoulun" tyylinen raamatunopiskelusysteemi on pyörinyt alusta asti. Jokainen yksilö heidän porukassaan on vain eräänlainen aktiivinen raamatun "opiskelija." Ja ne jotka ovat tuota raamattua opiskelleet pidemmän ajan, heitä kutsutaan "vanhimmiksi." Jos jostain kotisi/työpaikkasi lähistöltä siis löytyy Jehovan todistajien valtakunnansali, niin tiedän heidän ottavan sinut lämpimästi vastaan, ja auttavan sinut hyvään alkuun raamattuopinnoissasi. Kerro heille (sen verran kuin haluat) miehesi tilanteesta; he ymmärtävät kyllä hyvin, jollet halua heidän tulevan kotiisi! Tilanne on heille tuttu...

Kuuntele Helena. Jumala yrittää kertoa sinulle vastauksia rukouksiisi. Lue raamattua ja tutustu siihen, mitä Hän sinulle opettaa! Se tulee olemaan rankkaa ensin. Aluksi ei ole helppoa luottaa siihen, että Hän kyllä auttaa sinut umpikujastasi pois, mutta vähitellen kun pienempien asioiden kautta huomaat millä tavoin Hän kanssasi kommunikoi, olosi helpottuu! Ja kun sitten yhtäkkiä tajuat todella saavasi vastauksia kysymyksiisi, alat olla valmis kuuntelemaan tarkemmin; silloin alkaa se varsinainen oppimisesi. Jumala on kärsivällinen ja huomaavainen: ei hän sinulle anna yhtään raskaampaa tietoa kerralla pohdittavaksi, kuin minkä pystyt käsittelemään. Apua ja neuvoja on tarjolla! Käänny vain Hänen suuntaansa niitä kuuntelemaan; viritä antennisi Hänen suuntaansa! =)

Lykkyä tykö, Helena. Jutellaan enemmänkin, jos haluat.