1320942.jpg

Lainaus aikaisemman postauksen kommentista: "Pyhän Hengen tehtävä on kirkastaa Kristusta, lyhyesti sanottuna." Mitä se tarkoittaa? Mitä se kirkastaminen on? Onko se ymmärettävä ihan banaalin symbolisesti, eli tökerösti muotoiltuna niin, että se Pyhä Henki vaan huutelee Halleluujaata päivät pitkät, ja muistuttelee muitakin koko ajan siitä, että palvelkaa nyt tuota Jeesusta?

Jännää oli löytää raamatusta Ilmestyskirjan kohta 21:23;  "Eikä kaupunki tarvitse valoksensa aurinkoa eikä kuuta; sillä Jumalan kirkkaus valaisee sen, ja sen lamppu on Karitsa." Eikä siellä tulevassa Valtakunnassa jakeen 25 mukaan ole ollenkaan yötä.

Itse ainakin ymmärrän tuon ihan naiivin konkreettisesti. Eli niin että Jumalan "hahmo"/olemus on meidän ihmisten silmissä suorastaan häikäisevän kirkas. Niinhän raamatussakin sanotaan, ettei kukaan ihminen koskaan ole nähnyt Jumalaa. Eiköhän se johdu siitä, että Häntä ei ihminen silmillään kerta kaikkiaan pysty sokaistumatta katsomaan! Mooseskin kävi Jumalan kanssa juttelemassa (eikä suinkaan nokikkain), ja palasi takaisin omiensa luokse naama kirjaimellisesti loistaen! Muut pelästyivät sitä, kun tyyppi palasi vuorelta, ja hänen kasvojensa iho säteili... Kuulostaa mahtavalta!

Mutta eikö siis tällaisten kirkkauden mainintojen jälkeen voisi ajatella, että tuolla Pyhän Hengen kirkastamisjobilla olisi myös jokin konkreettisempikin muoto, kuin vaan se kunnioittava palvonta?