1320942.jpg

Tuli tässä taas kerran mieleeni se yksityiskohta, että parhaat valehtelijat käyttävät jutuissaan totuutta siteenä. Niinhän se meni siellä paratiisissakin, eikö vaan: Kärmes vinkkasi Eevalle, että ettehän te siihen kuole kun tuosta puusta yhden omenan syötte - ja oikeassahan se oli!!! Ei se omena heitä tappanutkaan, vaan sen omenan syömisen välittämä "viesti Jumalalle", ja sen siis sen syömisen seuraus.  Mutta syyllisyydestä tai synninteosta (tai -tunnosta) saatana ei tietenkään maininnut mitään Eevaa viekotellessaan...

Kyllähän saatanan täytyi olla hyvinkin tietoinen siitä, että Jumalan käskyn suora ja avoin vastustaminen voisi päättyä vain ja ainoastaan huonosti. Ilmeisesti sillä oli myös tieto siitä, mitä kuoleminen tarkoitti (niinkuin jollain ihmeen tavalla muuten Aatamilla ja Eevallakin, by the way, vaikkei kuolemaa vielä silloin "ollut olemassa"!). (Vai... hetkinen... entä jos A+E eivät todellakaan ymmärtäneet tekonsa seurauksia? Tai no, eivät tietenkään ymmärtäneet. Kuka ihminen nyt voisi ymmärtää omien tekojensa seuraukset tuleville tuhansille sukupolville - ja kuitenkin me olemme pienemmässä mittakaavassa ajateltuna ihan A:n + E:n kanssa samassa tilanteessa: jokainen syömämme myrkytetty omena/appelsiini/viljatuote/lihatuote jne. vaikuttaa omaan kehoomme; sen terveyteen ja "koostumukseen", niillä kemikaaleilla joilla itsemme myrkytämme vaikutamme "suoraan alenevassa polvessa" lapsiimme ja lastenlapsiimme ja lastenlasten... forever!!!)

Mutta ihmistä ylempänä olentona saatana siis tiesi minkä käskyn Jumala oli ihmisille antanut, varmaan myös sen miksi hän sen oli antanut, ja ehdottomasti sen mitä tämän käskyn uhmaamisesta seuraisi. Omaa agendaansa totetuttaakseen hän sitten päätti ottaa ja "tuhota" käytännössä koko ihmiskunnan! Jo on entiseksi enkeliksi harvinaisen ilkeä tyyppi!

Ja samaa toimivaa kaavaa hän edelleen käyttää hyväkseen: kerrotaan ihmisille totuus, muttei suinkaan VAIN totuutta, eikä KOKO totuutta! Niin moneen paikkaan hän on jo soluttautunut, että ei tämän maailman "suosta" kukaan todellakaan yksinään pääse pois rämpimään: kyllä siinä tarvitaan Jeesusta ja Pyhää Henkeä roppakaupalla!!!