Alla olevan tekstin lähde = http://www.watchtower.org/fi/20060401a/article_01.htm

 

 

RAAMATUN YMMÄRTÄMINEN - Mahdollista myös sinulle!

RAAMATTU sisältää kallisarvoisia Jumalan ilmoittamia totuuksia. Se paljastaa elämän tarkoituksen, syyn ihmisten kärsimyksiin ja ihmiskunnan tulevaisuuden. Se opettaa, miten voimme saada onnellisuutta, hankkia ystäviä ja ratkaista ongelmia. Ennen kaikkea se kertoo Luojastamme ja taivaallisesta Isästämme, Jehovasta. Tällainen tieto tuo meille iloa ja antaa sisältöä elämäämme.

Tiedon hankkimista Jumalasta verrataan Raamatussa syömiseen. Jeesus sanoi: ”Ihmisen ei tule elää yksistään leivästä, vaan jokaisesta sanasta, joka lähtee Jehovan suusta.” (Matteus 4:4; Heprealaisille 5:12–14.) Aivan niin kuin meidän täytyy syödä ravitsevaa ruokaa joka päivä pysyäksemme hengissä, meidän täytyy lukea Jumalan sanaa säännöllisesti, jotta voisimme saada Jumalan lupaaman ikuisen elämän.

Nautimme syömisestä, koska meidät on luotu nauttimaan siitä ja koska se tyydyttää yhden perustarpeistamme. Mutta meillä on eräs toinenkin perustarve, josta meidän täytyy huolehtia. Jeesus sanoi: ”Onnellisia ovat ne, jotka ovat tietoisia hengellisestä tarpeestaan.” (Matteus 5:3.) Onnellisuus seuraa siitä, että ymmärrämme Jumalan sanaa ja pystymme siten tyydyttämään hengellisen tarpeemme.

Joistakuista Raamattua on kuitenkin vaikea ymmärtää. Saatamme tarvita apua esimerkiksi sellaisten osuuksien ymmärtämiseen, joissa mainitaan meille vieraita tapoja tai käytetään kuvakieltä. Jotkin ennustukset sisältävät vertauskuvia, jotka voi tajuta vain tutkimalla toisia Raamatun osuuksia, joissa käsitellään samaa aihetta (Daniel 7:1–7; Ilmestys 13:1, 2). Raamattua voi kaikesta huolimatta oppia ymmärtämään. Miten voimme olla varmoja siitä?

Mahdollista kaikille

Raamattu on Jumalan sana. Siinä Jumala ilmaisee meille tahtonsa. Antaisiko Jumala ihmisille kirjan, jota on mahdotonta ymmärtää tai jota tajuaisivat vain korkeasti oppineet? Jehova ei olisi niin sydämetön. Jeesus Kristus sanoi: ”Kuka teistä – – on sellainen isä, joka jos hänen poikansa pyytää kalaa, ojentaakin hänelle kalan sijasta käärmeen? Tai jos hän pyytää myös munaa, ojentaa hänelle skorpionin? Jos siis te, vaikka olette pahoja, osaatte antaa lapsillenne hyviä lahjoja, kuinka paljon ennemmin Isä, joka on taivaassa, antaa pyhää henkeä niille, jotka pyytävät häneltä!” (Luukas 11:11–13.) Voit siis olla varma, että sinunkin on mahdollista ymmärtää Raamattua ja että jos pyydät Jumalalta vilpittömästi, hän antaa sinulle tarvittavaa apua Sanansa ymmärtämiseen. Raamatun perusopetuksia voivat tajuta jopa lapset (2. Timoteukselle 3:15).

Raamatun ymmärtäminen vaatii kyllä vaivannäköä, mutta sillä voi olla meihin voimakas myönteinen vaikutus. Ylösnousemuksensa jälkeen Jeesus näyttäytyi kahdelle opetuslapselleen ja puhui heille Raamatun ennustuksista. Luukkaan evankeliumissa kerrotaan: ”Hän alkoi Mooseksesta ja kaikista Profeetoista ja tulkitsi heille kaikista Raamatun kirjoituksista sen, mikä koski häntä.” Mikä oli tulos? Samana iltana, kun opetuslapset miettivät oppimaansa, he sanoivat toisilleen: ”Eikö sydämemme ollut palava, kun hän puhui meille tiellä, kun hän täysin avasi meille Raamatun kirjoitukset?” (Luukas 24:13–32.) Jumalan sanan ymmärtäminen tuotti heille iloa, koska se vahvisti heidän uskoaan Jumalan lupauksiin ja auttoi heitä suhtautumaan valoisasti tulevaisuuteen.

Jumalan sanaan perehtyminen ei suinkaan ole rasittavaa, vaan kiinnostavaa ja hyödyllistä – yhtä nautittavaa kuin hyvän aterian syöminen. Mitä sinun pitäisi tehdä, jotta oppisit ymmärtämään sitä? Seuraavassa kirjoituksessa kerrotaan, miten voit hankkia ”Jumalan tuntemusta” ja saada siitä iloa (Sananlaskut 2:1–5).