Hanok on tosi kiinnostava tyyppi, oletteko panneet merkille? Siis se Hanok, joka oli Adamin pojan (Set) pojan (Enos) pojan (Kenan) pojan (Mahalalel) pojan (Jared) poika. Eli toisin sanoen Adamin sukua kuudennessa sukupolvessa; ihmiskunnan seitsemättä sukupolvea...

Älyttömän kiinnostava kaveri tämä Hanok! 1 Moos 5 luettelee Adamin suvun esikoisia aina Nooan ajan vedenpaisumukseen saakka, ja järjestään jokaisesta kerrotaan miten vanha hän oli esikoisensa syntyessä, sanotaan että hän eli äks määrän vuosia, ja sitten: "hän kuoli." Paitsi Hanok!

"Ja Hanok eli kuusikymmentäviisi vuotta. Sitten hänelle syntyi Metusalah. Ja tultuaan Metusalahin isäksi Hanok vaelsi tosi Jumalan kanssa kolmesataa vuotta. Aikaa myöten hänelle syntyi poikia ja tyttäriä. Niin Hanokin päiviä kertyi kaikkiaan kolmesataakuusikymmentäviisi vuotta. Ja Hanok vaelsi jatkuvasti tosi Jumalan kanssa. Sitten häntä ei enää ollut, sillä Jumala oli ottanut hänet pois."

Paavali viittaa Heprealaiskirjeessään (11:5) tähän erikoiseen mieheen:

"Uskon vaikutuksesta siirrettiin Hanok pois, niin ettei hän näkisi kuolemaa, eikä häntä löytynyt mistään, koska Jumala oli siirtänyt hänet pois, sillä ennen pois siirtämistään hän sai todistuksen, että hän oli miellyttänyt Jumalaa hyvin."

Siis Hanokia ei suinkaan nostettu taivaaseen, muutenhan tässä sanottaisiin just niin, mutta mitä hänelle sitten tapahtui? Tämä on minulle suuri mysteeri! Jos kerran ihminen niiiiiin suuresti miellytti Jumalaa, että hänet siirrettiin pois, ettei hän näkisi kuolemaa (!), niin täytyy olla äärimmäisen poikkeuksellinen mies kyseessä. Kenestäkään muusta, minään aikakautena eläneestä, ihmisestä ei kerrota mitään näin fantastisen ainutlaatuista!

Hänstä selvästikään ei tiedetä juuri mitään. Ja juuri se minusta onkin niin hämmästyttävää! Olen äimän käki!

Sivunoottina sanottakoon vielä tämä: laskeskelin tuossa nopeasti, että seitsemisenkymmentä vuotta Hanokin poissiirtämisen jälkeen syntyi hänen pojanpojanpoikansa Nooa, se arkin rakentaja. Nooan isä (Lemek) selitti pojalleen antamansa nimen tarkoitusta sanoen: "Tämä tuo meille lohdutusta työhömme ja kättemme vaivaan, joka johtuu Jehovan kiroamasta maasta." Lemek siis tunsi Jumalan ja tiesi ihmiskunnan historiasta vähintäänkin jonkun verran. Nooan isoisä (Metusalah) kuoli kymmenen vuotta ennen vedenpaisumuksen alkua, ja hänen isänsä (Lemek) viisi vuotta ennen vedenpaisumusta.

Tuon järrrrkyttävän suuren arkin rakentamiseen lienee kulunut paljon kauemmin kuin viisi vuotta Nooalta ja hänen kolmelta pojaltaan; mitä on mahtanut isä ajatella, kun poikansa alkoi arkkia rakentaa? Olikohan Lemek isoisänsä kautta kuullut varoituksia maailman menosta kohti tuhoa? Uskoiko hän, kun Nooa kertoi Jumalan puhuneen hänelle, ja käskeneen rakentaa giganttisen kokoisen laatikon, ja että "suurta mielipahaa sydämessään tuntien" Jumala aikoi pyyhkäistä pois maan pinnalta kaikki ihmiset!?

Mielenkiintoista porukkaa nämä miehet!