1320942.jpg

Noniin, huokaus: nyt en toivo mitään epätoivoisten fanaatikkojen joukkohyökkäystä minua vastaan... Mutta juttu on näin: kävin viikonloppuna Jehovan todistajien valtakunnansalilla. He viettivät lauantaina oman uskonsa mukaisesti vuoden tärkeintä - olikohan suorastaan ainoaa? - suurta juhlaa, jota he kutsuivat Jeesuksen kuoleman muistojuhlaksi.

Tämä tilaisuus oli varsin "askeettinen" (niin kuin koko valtakunnansalikin, by the way). Heidän tyylinsä on siis äärimmäisen rauhallinen ja sanoisinko "asiallinen." Ei puhettakaan mistään hourupäisyydestä - millään tasolla.

Mutta nyt kysyn tätä: mikä teidän muiden mielestä on "Herran illallinen" eli ehtoollinen? Mikä sen tarkoitus on? Kenen sitä pitää viettää - eli kenen tulisi murtaa leipä, ja juoda viini?

Kysyn asiaa, sillä minuä hämää ihan kauheasti se, että Jehovan todistajien uskon mukaan tuo ehtoollinen on tarkoitettu VAIN niiden äärimmäisen harvojen henkilöiden syötäväksi, jotka toivovat aikanaan pääsevänsä taivaaseen; hallitsemaan eli johtamaan sieltä Jeesuksen kanssa meitä muita, jotka saamme elää ihanteellista elämää paratiisimaiseksi paikaksi uudelleen luodun maapallon päällä.

Siis kun minusta tuntuu ihan valtavan oudolta se väittämä, että Jeesus olisi tuon viimeisen ehtoollisensa opettanut opetuslapsilleen vain ja ainoastaan harvoille valituille välitettäväksi. Ei kai hän mitään sellaista sanonut missään vaiheessa??? Ettei meidän "tavisten" tarvitsisi tuon Herran illallisen kautta muistaa hänen kohtaloaan; hänen murrettua kehoaan ja hänestä vuodatettua verta??? Ouuuuuutoa... Mistä ne Jehovan todistajat sellaista ovat lukeneet?