1320942.jpg

Saarnaaja sanoo ettei tuonelassa ole tekoja, ajatuksia, tietoa eikä viisautta. Mooseksen kirjassa kerrotaan miten Iisak vanhuuttaan kuoli ja otettiin heimonsa tykö. Jeesus puolestaan sanoo kuolleen Lasaruksen vain nukkuvan.

Mitä se kuoleminen siis on? Aatamin ja Eevan yhden ainokaisen virheen täytyi olla extreemilaatua, kun siitä rankaistaan meitä kaikkia vielä tänäkin päivänä! Hyvän ja pahan erottamisen toisistaan ei luulisi olevan niin iso juttu... Pikemmin päin vastoin. Mutta niinpä se Jumala sitten sanoikin, että pariskunta ajettiin paratiisista pois, jotteivät he vielä toiseen kertaan Jumalan kieltoja vastaan uhitellessaan menisi ja söisi myös elämän puusta - ja sitten eläisi ikuisesti kuten muu taivaallinen porukka! Eli...-sitä ennenkö he siis olivat kuolemattomia?

Mutta mitä se kuoleminen sitten mitään auttoi? KUOLEMA? Miksi? Ja jos kuoleminen tarkoittaa vain tilapäistä huilailua maan alla, ilman mitään sen kummempia aktiviteetteja, niin mikäs ihmeen rangaistus se sellainen on? Huojennukselta ja siunaukselta se pikemminkin kuulostaa meille elämän raskauttamille!

Eli sanokaas nyt minulle, että mitä nämä maailman eri uskonnot oikein sanovat tuosta kuolemasta. Mitä ihmiselle silloin tapahtuu?