1320942.jpg

Olen yhä enemmän hämmentynyt siitä, minkälaisia reaktioita pelkkä jehovan todistajien mainitseminen saa aikaan ihmisissä! Itse olen heidän kanssaan tutkinut raamattua nyt hiukan runsaan vuoden verran, ja olen kertakaikkisesti sitä mieltä, että elämäni on kääntynyt SELVÄSTI parempaan suuntaan tänä aikana.

Elämänlaatuni paranemisen voitaisiin toki katsoa olevan pelkästään RAAMATUN tutkimisen ja sen ohjeiden käyttöönottamisen ansiota - ettei sillä olisi mitään tekemistä jehovan todistajien kanssa - ellei samalla olisi otettava huomioon, että luterilainen kirkko ei ensinnäkään ole minulle samalla tavalla HALUNNUT raamatun sisältöä opettaa (pakollisen rippikoulun toki kävin, mutta opettajanamme toiminut nuori teologian opiskelija ei totisesti hallinnut teini-ikäispedagogiaa... Mistä ajaudummekin kysymykseen: kuka surkimus!!! pitää rippikoulua niin vähäpätöisenä asiana, että kelpuuttaa teologian opiskelijan opastamaan teinejä maailmankaikkeuden tärkeimmässä asiassa???), eikä toisaalta myöskään ole OSANNUT sitä raamatun sisältöä järkeenkäypästi selittää niissä tilanteissa, kun omatoimisesti olen tietoa lähtenyt hakemaan...

Kun nyt vaivihkaa olen ihan tavallisten kadun tallaajien kanssa keskustellessani heittänyt aiheeksi jehovan todistajat, reaktiona on poikkeuksetta ollut täydellinen torjuminen. Miksi? Väitän, että jos olisin aloittanut keskustelun helluntailaisista, lestadiolaisista tai vaikkapa muslimeista, eivät vastaukset olisi olleet niin vahvasti tunneperäisiä. Nimittäin todellisuudessa harva näistä "leimahtajista" on tiennyt mitään esimerkiksi siitä, mihin todistajat uskovat, tai miten se eroaa suomalaisille perinteisestä luterilaisesta uskosta! Päällimmäisenä ja ensimmäisenä inhon aiheuttajana on aivan selvästi se, että "ne tunkevat ihmisten koteihin!"

Ja tottahan se onkin; he todella kiertävät ihmisten luona, heidän joukossaan. Eikö se kuitenkin ole hyvä asia! Työpaikkaa etsivälle sanotaan, että itse on pakko olla aktiivinen, sillä "kukaan ei sinulle kotiin soita ja pyydä töihin..." Sama pätee luterilaisuuteen; itse sinun on ymmärrettävä etsiä se sinulle sopiva aika ja paikka ja luennoitsija...  Mutta jehovan todistajat: he todella tulevat sinua kotoa asti kutsumaan jumalan sanaa oppimaan. Kenenkään kotiin he eivät silti "tunge!!!" Heidän opetuksiinsa liittyy vahvasti se, että muita ihmisiä, kaikkia ihmisiä, pitää kunnioittaa, joten minnekään he eivät totisesti väkisin tuppaudu! Mutta jos osoitat halua kuunnella, he myös järjestävät sinulle mahdollisuuden tutkia raamattua juuri silloin kun sinulle sopii, paikassa joka sinulle sopii (oli se sitten oma kotisi, tai vaikka heidän kotinsa)! Eikö tämä kaikki ole hyvä asia?

Eli mikä heissä siis on niin järkyttävää?

Miksi heitä niin vieroksutaan?

Millä tavoin he ovat osoittautuneet huonoiksi ihmisiksi, tai kartettavaksi seuraksi?

Mitä he ovat tehneet tai sanoneet, millä ansaitsisivat tulla huonommin kohdelluiksi, kuin minkä tahansa muun uskon kannattajat?